Η Σούγια συνδέεται οδικώς με τα Χανιά από τα οποία απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα.

Δείτε χάρτη και λεπτομερείς οδηγίες εδω.

Ο δρόμος είναι συχνά ανηφορικός με στροφές οπότε θα χρειαστεί περίπου 1,5 ώρα για να φτάσετε με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης ή 2 ώρες με λεωφορείο.

Ωστόσο, η διαδρομή θα σας αποζημιώσει καθώς ο δρόμος περνάει από τον κάμπο με τις πορτοκαλιές στον Αλικιανό, ανεβαίνει στα βουνά, περνάει από το χωριό Αγία Ειρήνη, απ’ όπου αρχίζει το ομώνυμο καταπράσινο φαράγγι που φτάνει σχεδόν μέχρι τη Σούγια, και  στη συνέχεια μέσα από γραφικά χωριά και πλαγιές γεμάτες ελιές και βελανιδιές κατηφορίζει μέχρι τη Σούγια και τη νότια ακτή του Νομού Χανίων

Αν βρίσκεστε στην Παλιόχωρα και θέλετε να επισκεφτείτε τη Σούγια, υπάρχει ασφάλτινος δρόμος που ενώνει τα 2 χωριά και περνάει από Τεμένια και Ροδοβάνι. Στο χάρτη η απόσταση φαίνεται πολύ σύντομη αλλά θα σας πάρει 30 – 45 λεπτά για να φτάσετε στη Σούγια.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καραβάκι από την Παλιόχωρα ή από τα Σφακιά (το οποίο κάνει στάση Λουτρό και Αγία Ρουμέλη). Πληροφορίες για τα δρομολόγια.

Λεωφορεία από Χανιά έχει συνήθως 2 φορές την ημέρα:

  • Δευτέρα-Σάββατο: 05:00 και 14:00
  • Κυριακή: 07:30 και 14:00

Επειδή τα δρομολόγια συχνά αλλάζουν, επιβεβαιώστε τις ώρες από και προς Σούγια και στην ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνης.

Κάποιες μέρες μπορείτε, από τη Σούγια να επισκεφτείτε με καραβάκι και τη Γαύδο .

Οι αναχωρήσεις των απογευματινών λεωφορείων από Σούγια συνήθως συγχρονίζονται με την άφιξη του απογευματινού καραβιού.

Copyright © 2019 Ξενοδοχείο Αρετούσα. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Δημιουργία & Τεχνική Επιμέλεια readyg0 webdesign.